Lyckas på Twitter som företag

Om du använder Twitter på rätt sätt finns det stora fördelar med att använda det som kommunikationsverktyg. Twitter som startades med tanken att det skulle bli nätets svar på sms har idag växt sig allt större och är nu ett stort och populärt socialt medium. Från början var Twitter mest tänkt att användas av privatpersoner men idag används Twitter av många företag och organisationer. Twitter är för många företag en viktig del i marknadsföringen och kommunikationen med den tilltänkta målgruppen. Om du vill ha hjälp med din digitala närvaro eller andra IT-lösningar kan du alltid ta hjälp av ett IT-konsultbolag som är proffs inom området. Tänk på att välja konsulter som har erfarenhet av det område du vill ha hjälp inom.

Twitter som kundtjänst

Det är många som använder Twitter som en slags kundtjänst. Det som är en fördel med att använda Twitter på det viset är att företaget visar att de bryr sig om sina kunder och alla kan se det. Dessutom kan kunder få svar på sina frågor genom att scrolla i flödet. Det gör också att företaget slipper svara flera gånger på samma fråga. Det kan vara svårt att veta hur du som företagare ska prata på Twitter. Innan du börjar använda Twitter kan det vara bra att fundera över vilka som är din publik. Lägg lite extra tanke vid att fundera över vilken röst du tror målgruppen vill höra och vad de kan dra för nytta av information som ditt företag. Tänk på att det är viktigt att du har en personlig ton samtidigt som du informerar om dina tjänster på ett bra och informativt sätt. Det är perfekt att få in fördelarna med din produkt eller tjänst i en tweet som skapar ett merintresse. Twitter är rätt kanal om du verkligen vill skapa en personligare kontakt med dina följare och eventuellt nya kunder. Om du känner dig trygg i vissa ämnen kan du absolut hoppa in och diskutera samt tipsa om saker, vilket ofta leder till att följare litar på dig och ser dig som en värdefull kontakt. Om du är öppenhjärtig och delar med dig av din kompetens så kommer det ge en bra uteffekt till slut.

Bygg upp en följarskara

Att använda Twitter kan vara bättre än Facebook. En Facebook-uppdatering behöver du ofta betala för om du vill att den ska få en bra spridning. På Twitter får alla dina följare se din tweet utan att du behöver betala för det. Twitter är ett mycket bättre ställe om du vill publicera länkar till ditt specifika innehåll. Men detta förutsätter att du har byggt upp ett gäng följare först. Twitter är mycket mer affärsinriktat än vad Facebook är och de människor som använder Twitter förväntar sig ofta bra innehåll av högre kvalité gentemot användare på Facebook. När du använder Twitter ska du tänka på att tacka dina följare genom att exempelvis ge dem erbjudanden som bara finns på Twitter. Dock ska erbjudanden och liknande endast vara en liten del av allt.