Twitter för jobbsökande eller företag

Twitter har idag 335 miljoner användare i månaden världen över. Twitter har blivit allt vanligare att använda både i privat syfte och för att marknadsföra ett företag. Fördelarna med Twitter är att ett Twitterkonto fungerar som ett bra redskap för att söka arbete då man kan finna jobbannonser på Twitter och följa viktiga nyckelpersoner.

Optimal företagsutrustning när man söker personal på Twitter

Att använda Twitter som företag har många fördelar då man kan posta annonser där man söker personal och Twitter är användarvänligt och enkelt. Twitter är ett utmärkt sätt att marknadsföra sitt företag på där kan man posta både bilder, korta presentationsvideor eller kortare inlägg med hashtaggar. Att ha fungerande datorer på ett företag är ett måste för att verksamheten ska fungera optimalt. Söker man personal med företagets datorer eller ägnar sig åt marknadsföring, är det smart att anlita teknisk due diligence som ser till att all teknisk utrustning fungerar som den ska, särskilt om man köper in nya datorer till företaget eller annan viktig teknik. Man kan även få hjälp med att följa upp processer inför investeringar eller utvärderingar. Annonserar man ut ett jobb på Twitter, är det smart att rikta sig till de målgrupper där man tror att man som företag har störst chans att finna rätt personal.

Jobbsökande på Twitter

Är man istället den som söker arbete på Twitter, finns det en del smarta tips att tänka på. Precis som med företag när de ska välja rätt personal och rikta sig till målgrupper, kan man själv söka upp vissa grupper på Twitter. Något som är smart att göra är att söka upp företag man är intresserad av och välja att följa en nyckelperson på Twitter som arbetar på företaget. Då får man en närmare kontakt och man kan till exempel kommentera ett inlägg så att man blir uppmärksammad. En annan fördel med att man söker upp företaget direkt som inte har en annons ute, är att då slipper man konkurrera med andra och man visar stort intresse för företaget. Nyckelpersonen man kontaktar kan till exempel vara en personalansvarig gruppchef, rekryterare, medarbetare eller VD. Twitter är ett smart sätt att marknadsföra sig själv när det kommer till jobb. Man ska gärna göra inlägg som beskriver vilken typ arbete man söker, samt att hashtaggar med nyckelord är viktiga för att företagen ska få chans att finna inlägget och bli nyfikna. Fördelen med Twitter är även att man kan når ut till många företag samtidigt och hashtaggarna fungerar lite på samma sätt som en sökmotoroptimering.