Allt om twitter och dess funktioner

Twitter är en typ av plattform för ett socialt nätverk världen över. Twitter fungerar som en mikroblogg där man vid varje inlägg kan bifoga bilder, videor och maximalt 280 tecken. Twitter fungerar bra både för personliga poster men även som plattform för marknadsföring.

Hur startade twitter?

Twitter härstammar från engelskan som översatt blir ”kvitter” eller ”kvittra” och inlägg kallas ”tweets” och på svenska ”tweeta”. Det är därför grundaren till twitter kom på att använda sig av en fågel som logga. Grundaren till twitter är Jack Dorsey som startade denna unika plattform den 21 mars 2006. Förutom att privatpersoner lade in sina första tweetar, började även företag, webbplatser, artister, politiker och organisationer göra inlägg. Även politiker som till exempel Barack Obama, använde sig av twitter under sin valkampanj för att nå ut till massorna. Några av de mest minnesvärda inläggen i twitters historia, är bland annat när Lady Gagas inlägg i juni 2011 då hon tweetade sina visdomord ”Never be afraid to dream”. Detta inlägg delades hela 50 000 gånger.

När Barack Obama tweetade sitt presidentval då han vann igen, skrev han ”Four more Years”. Posten delades hela 770 000 gånger över hela twitter. Twitter är effektivt och bra för hemsidor och marknadsföring. Precis som unika twitter, kan man även finna annat spännande på internet. Det finns en hel del bra sidor som man kan köpa bra produkter från som man kanske behöver. Då ska man besöka https://estore.nu/sv/ där man finner billiga produkter för skönhet, hobby, teknik, sport, accessoarer eller annat unikt!

Fördelar med twitter

Företag har nytta av twitter då man når ut till massan genom denna populära plattform. Det finns många fördelar att annonsera på twitter då det är enkelt och effektivt. En annons på twitter hamnar mer naturligt i nyhetsflödet och blir inte så påträngande. Det är även lättare att nå ut till vissa målgrupper genom att twitter erbjuder effektiva redskap. Man kan använda sig av specifika ”hashtags”, använda vissa sökord eller följa specifika konton. En annan fördel, är att man som privatperson kan engagera sig mer i nätverksgrupper som man är intresserad av och nå ut med sitt budskap. Det finns dock en del bra och smarta tips hur man når ut på twitter som man kan tänka på. Mindre kända artister som vill växa, kan med fördel använda sig av twitter för att göra sig mer synliga.

Det finns många funktioner i twitter som är smarta att använda. Twitter kan användas både i webbläsrae i dator eller som app i mobiltelefoner. Dock finns det även okända smarta funktioner i twitter som kanske inte alla känner till. De vanligaste funktionerna är att retweeta inlägg, det vill säga dela någon annans inlägg, lägga in hashtaggar eller bifoga personlig information och ändra bakgrunder. De mer okända funktionerna är att man bland annat kan se sin egna statistik. Man gör detta genom att expandera ett eget tweet, sedan klickar man på den lilla stapeldiagrams-ikonen i det nedre högra hörnet. Man kan få en mer detaljerad information genom att gå till analytics.twitter.com och aktivera personlig statistik.