Så använder du Twitter

Twitter är en av världens mest populära sociala medier och grundades år 2006. Sedan företaget grundades har antalet användare av Twitter vuxit sig allt större och trots att företaget numera har 15 år på nacken är du inte ensam om att inte ha skaffat dig ett Twitterkonto ännu.

Om du är nyfiken på att testa på Twitter finns det stora möjligheter för dig att göra det. Men precis som allting som är nytt kan det kännas svårt ett veta hur man använder det. Därför har vi i det här inlägget valt att ge dig som är en potentiellt ny Twitteranvändare en kort genomgång av hur du använder Twitter på din dator och mobiltelefon.

Dator

När Twitter först grundades skulle det dröja ett par år innan smartphones kom och att använda internet på mobiltelefonen var vid den här tiden dyrt och framför allt var det inte något alla kunde göra. Men något som de allra flesta har både då och nu är datorer. Du kan använda Twitter på din dator genom att öppna din webbläsare och gå in på Twitter där. På Twitters startsida kan du skriva in ditt användarnamn och lösenord för att sedan få upp ditt flöde och börja skriva inlägg. På en del datorer kan man ladda ner Twitter som applikation till datorn, men de flesta som använder Twitter på datorn använder främst webbläsaren. Twitter fungerar bra att använda på alla datorer. Oavsett vilket märke du föredrar så kan du använda Twitter på din dator. Om du just nu går i tankarna att köpa en ny dator kan du spana in mresell.se som har begagnade Apple-datorer och andra produkter till ett lägre pris.

Mobiltelefon

Det går som sagt alldeles utmärkt att använda sig av Twitter på datorer. Men det vanligaste sättet att använda Twitter är på mobiltelefonen. Har du en smartphone så finns Twitter som en app du kan ladda ner till din telefon för att på ett enkelt sätt använda dig av Twitter. För att ladda ner Twitterappen till din smartphone öppnar du Google Play eller App Store, söker efter Twitter och laddar ner appen. När appen är nedladdad till din mobiltelefon kan du starta ett nytt konto eller skriva in ditt användarnamn och lösenord för att komma in på ditt konto, se ditt flöde och skriva inlägg. Fördelen med att ha Twitter som app till telefonen är att du kan få notiser. Du kan välja att få notiser när någon har gillat, svarat eller retweetat något av dina inlägg. Du kan även välja att sätta på notiserna för en person du följer. Om du till exempel absolut inte vill missa Johanna Nordströms senaste tweets kan du få en notis så fort hon har gjort ett nytt inlägg på Twitter. Men du kan givetvis också välja att slå av notiserna om du känner att det blir för mycket. Du kan även välja att använda dig av Twitter på din mobiltelefons webbläsare. Men många som använder Twitter på mobilen använder sig av appen eftersom det är smidigare. Men du väljer förstås själv vad som passar dig bäst.