Bygg en följarskara på Twitter

Twitter är ett socialt medium som börjat mogna. Tillväxten i antalet twittrare har stagnerat eller till och med minskat under de senare åren. För den som är ny på Twitter kan det därför framstå som att alla redan ”känner” varandra. Men det behöver inte betyda att du som är ny på plattformen inte kan komma in i sammanhanget, det kräver bara lite envetenhet och en plan.

Följ många

Ett första steg för att bygga en stor följarskara är att själv följa många. Det finns ofta en reciprocitetsprincip på Twitter som säger att det är god sed att följa tillbaka när någon följer en. Det här funkar bäst med någon som inte är högprofilerad och inte har många följare själv. Försök hitta många som verkar roliga och trevliga men bara har 1-200 följare så kommer det här vara en bra strategi. När det känns motigt kan du tänka på att du oavsett alltid kommer ha fler följare än Donald Trump för att få det att kännas bättre.

Var aktiv

För att bygga en följarskara behöver du vara aktiv. Det kan kännas löjligt när du är ny och bara följs av ett reklamkonto och din kusin, men håll i. Ingen kommer följa dig om du inte har några tweets. Att vara aktiv innebär också att svara på både andras tweets och konversera med de som svarar på dina. För att kunna vara aktiv krävs att du håller telefonen laddad, se till att köpa teknikdelar som förser dig med ström oavsett var du är. Du behöver kunna ladda hemma, i bilen och gärna också med en powerbank.

Specialisera ditt content

Twitter är ett medium som är uppbyggt av olika bubblor. Om du har något specialintresse kan du nästan vara säker på att det finns en underkategori och en hashtagg för det på Twitter. Genom att hitta dit, posta saker under hashtaggen och prata med andra likasinnade kommer du med stor säkerhet börja bygga upp en följarskara. Du kommer också ha stort utbyte av dem. För det är alltid viktigt att tänka på att det egentligen inte finns ett egenvärde med många följare. Kvalitet är bättre än kvantitet!