Att använda Twitter för IT-outsourcing

Det är lätt att tänka på sociala medier så som man använder dem för privat bruk. Då man gärna t.ex. delar med sig av roliga videoklipp eller kanske delar med sig av sina åsikter. Men faktum är att dessa sociala medier även är utmärkta professionella verktyg. Därför är det absolut en bra idé att använda dig av Twitter för din IT-outsourcing då det med lätthet kan leda till utmärkta möjligheter som du annars kanske hade missat.

Varför just Twitter?

Anledningarna till att Twitter är ett utmärkt verktyg för att hitta din nästa IT-outsourcing är många. Den det mest uppenbara är att det är lätt att dela inlägg från andra personer i branschen, vilket gör det riktigt lätt att komma i kontakt med varandra. Då Twitter även kan användas som en sorts mikroblogg så är det lätt att se vad en person värderar samt hur de är som person baserat på deras flöde på sidan. Twitter är även välkänt för att vara den kanal för sociala medier där stora företag ofta kan komma i kontakt med sina kunder, ofta genom att vara humoristiska.

Värdet med att outsourca IT

Outsourcing innebär att man hyr in en tredje part som fokuserar helt och hållet på just den uppgiften, vilket gör att du eller ditt företag inte behöver göra det. Anledningen till att just IT outsourcing är bra är för att det generellt besparar en hel del resurser både när det gäller tid och när det gäller ekonomi. Att träna upp intern IT-personal kan vara en enorm utmaning, vilket är varför outsourcing inom just IT är så populärt som det är i dagsläget.

En annan otroligt värdefull del av outsourcing är att du kan känna dig trygg i att de som utför arbetet faktiskt är kvalificerade och är professionella då det är deras huvudsakliga sysselsättning. Detta förutsätter att man har kommunicerat effektivt innan outsourcingen påbörjas så att alla parter är på samma sida med vad som förväntas.

Hur du hittar rätt på Twitter

Nu när du är med på varför Twitter är ett användbart verktyg för outsourcing och vet mer om vad outsourcing innebär så återstår bara frågan hur du egentligen hittar och kommer i kontakt med dessa personer på Twitter. Som tur är så kan det vara riktigt lätt tack vare funktionerna som finns inbyggda på sidan såsom hashtaggar som är relevanta för din bransch eller de behov som finns.

Det finns även hela Twitterkonton som är dedikerade till att para ihop uppdragsgivare med potentiella nya arbetare, vilket absolut är värt att kolla upp. Det allra bästa är dock att använda sig av alla de medel som finns tillgängliga för att hitta personer eller företag att outsourca IT till. Detta eftersom du då får störst möjlighet att komma i kontakt med så många som möjligt, vilket i sin tur låter dig välja bland flera kandidater för att hitta bästa möjliga matchning.