Så varför ska du använda Twitter? Twitter är ett socialt medium som fått sin popularitet för att det är lätt att använda och har många fördelar:

Bra överblick

Så fort du loggar in på Twitter får du en snabb överblick om vad människor pratar om. Det gäller både nöje, allmänt babbel men också nyheter.

Nå ut

För företag är Twitter ett bra sätt att nå ut snabbt. Det kan handla om att släppa en nyhet eller andra budskap som företaget har. Som företag är Twitter ett bra sätt att nå ut på eftersom alla tweets plockas upp av sökmotorer. Det är också fördelaktigt för privatpersoner, om du behöver få ett snabbt svar på vad du borde laga för middag är dina följare där för dig.

Bygg relationer

Twitter är ett bra sätt att knyta nya kontakter. De personer som följer och interagerar med varandra under en längre tid på Twitter bygger en sorts internetvänskap.

Öppnar diskussioner

Twitter är ett populärt diskussionsforum som möjliggör att du får perspektiv på saker du kanske aldrig annars hade tänkt på. Även om du inte deltar i diskussionen själv kan du se vad andra tycker om ett brinnande ämne.

Du behöver inte prestera

Den sista stora fördelen Twitter har är att du behöver inte prestera alls. Många använder Twitter för att följa andra. Till skillnad från Instagram och Youtube så förväntar sig inte dina följare att du ska lägga ner mycket tid på att skapa frekvent innehåll. Du kan Twittra när och om vad du vill.