Precis som alla andra sociala medier och nätverk så har även Twitter en del nackdelar. Eftersom vi gått igenom Twitters fördelar är det passande att vi även går igenom vilka nackdelar som finns.

Begränsade tecken

Twitter skapades för korta meddelanden. Men att få plats med allt du behöver säga i 280 tecken kan ibland vara svårt. Det går att lägga till flera tweets i en tråd men risken finns att dina följare inte läser hela tråden. Antalet tecken är också begränsat när du skickar ett privat meddelande.

Missvisande information

Innan Twitter införde ett system så fanns risken att det du läste inte var helt sant och ibland helt missvisande. Var alltid noga med att kolla källor innan du tror på något som står på internet.

Beroendeframkallande

Att ständigt hålla koll på sin tidslinje på Twitter eller följa ett ämne kan vara beroendeframkallande och skrollandet kan fortsätta i en oändlighet utan att du lägger märke till det.

Spam och botar

Twitter har omkring 140 miljoner spamanvändare och precis som alla andra ställen på internet ska du vara försiktig när någon du inte känner skickar en länk. Du kan hjälpa Twitter och anmäla botar som skickar skräppost.