Hur fungerar Twitter?

För någon som inte använt Twitter tidigare kan det vara svårt att veta hur Twitter fungerar och hur man går till väga för att använda plattformen och skapar ett konto. Det går vi in på nu!

Hur skapar jag ett konto på Twitter?

För att använda Twitter behöver du först ett konto. Du kan skapa ett konto genom att ladda ner appen eller på deras hemsida twitter.com. Att skapa ett konto på Twitter är helt gratis att du kan välja att avsluta ditt konto när du vill. När du skapat ditt konto är det fritt fram att börja följa de personer du tycker är intressanta och skriva tweets. Du kan välja att ha ett privat konto där du själv kan godkänna vilka som följer dig.

Vad är en tweet?

Så vad är egentligen en tweet? En tweet är ett inlägg som görs på twitter. Dessa inlägg kan bestå av max 280 tecken. Men fram till 2017 fick ett twitterinlägg bara bestå av 140 tecken. Att publicera korta inlägg och meddelanden kallas för mikroblogg.

Andra twitterfunktioner

Förutom att du kan följa konton så kan du följa och läsa hashtags. Twitter har även en funktion som visar vilka ämnen det pratas mest om i realtid.