Skriv bättre: från Twitter till personliga brev

Att skriva och läsa texter är en vardaglig del av det moderna samhället. Titta bara på Twitter där det varje sekund publiceras 6000 inlägg, 350 000 varje minut och 500 miljoner varje dygn. Även om alla kan skriva finns det alltid utrymme för förbättring och att optimera din skrivförmåga. Så länge du är redo att arbeta hårt och har ett genuint intresse kommer du att göra tydliga förbättringar!

Några enkla tips för att skriva bättre är:

  • Använda en aktiv röst.
  • Håll din text enkel.
  • Läs andra bra texter.

Numera kan du även ta hjälp av textrobotar för att förbättra din skrivförmåga och skapa texter mycket snabbt. Hos Cowrite har du en effektiv textrobot som hjälper dig att skapa texter med en utmärkt kvalitet. Cowrite är speciellt anpassat för att skapa personliga brev och jobbannonser. På bara några minuter kan du skriva ditt personliga brev professionellt, välskrivet och anpassat till den tjänst du söker. Detta har fördelen att ge dig mer tid över till att skriva fler personliga brev om du söker olika tjänster.

Fortsätt läsa för att kika närmare på nämnda tips för att skriva bättre!

Topp 3 tips

1. Använda en aktiv röst – Stilen på din text bör helst vara aktiv framför passiv. Istället för att exempelvis skriva ”att läsa twitterinlägg” är det bättre att skriva ”jag läser twitterinlägg”. Det här gör texten mer engagerande, lättläst och tydlig.

2. Håll din text enkel – Läsningen underlättas avsevärt av att undvika svåra ord och använda enkel meningsbyggnad. Nackdelen med komplexitet är att det får läsaren att känna sig osäker och trött – det sista du vill att de som läser dina twitterinlägg ska känna! Du kan förenkla ditt skrivande på många sätt, bland annat genom att ta bort onödiga adjektiv och överflödiga utfyllnadsord.

3. Läs andra bra texter – Ett bra sätt att förbättra ditt skrivande är att läsa texter från de stora författarna och framgångsrika twittrare. Härifrån kan du få mängder med idéer och inspiration på hur du kan utveckla ditt skrivande i fortsättningen.